PARADIGMAVÁLTÓ PROGRAM
- ÜVEGENJÁRÁS -

Önismereti és önfejlesztő, csapatépítő és célkitűző 
csoport-foglalkozás

AZ ÜVEGENJÁRÁS PROGRAM

A "minden fejben dől el" köztudomású mondás első gyakorlati próbája, az üvegenjárás, a mentális paradigmaváltó programunk kiemelt gyakorlata. A nyílvesszőtörés és betonacélhajlítás torokkal vagy pusztakezes téglatörés paradigmaváltó-gyakorlatokhoz hasonlóan, ez is valódi éles helyzetben teszi próbára mit gondolunk saját teljesítőképességünkről. Az alapos felkészítés és többlépcsős gyakorlatsorozat végére, minden résztvevő képessé válik mezítláb biztonsággal járni az összetört üvegszilánkokon.

Az üvegenjárás az első olyan paradigma-váltó feladatpróba, amely segít szembesülnünk gondolkodási paradigmáinkkal, azzal a látásmóddal ahogyan a világot látjuk. Azzal való szembenézés, hogy milyen félelmek élnek bennünk, és hogy önkorlátozó hiedelmeink mennyire gátolják világlátásunkat.

Az üvegenjárás az éberség és a jelenlét próbája. Egyetlen mélyugrás az itt és mostba. Minden egyes lépés megfontolásra késztet és azzal szembesít, hogy az életben valójában minden megtett lépésnek súlya van, és hogy minden lépés számít.

Míg más, a figyelmet és összpontosítást fejlesztő koncentrációs gyakorlatok elsajátítása évekig tart, az üvegenjárás a kihegyezett fegyelem gyakorlata, amely közvetlen tapasztalat formájában teszi megélhetővé, mit jelent az összeszedettség és az önfegyelem.

Miután sokkal kisebb helyigényű és időtartalmú paradigma-váltó gyakorlat, mint a tűzönjárás, önálló formában is kíválóan alkalmas zárt terű tréningek fejlesztő módszereként. Az üvegenjárás a tűzönjáráshoz hasonló módon alkalmas a félelmekkel és gondolkodási paradigmákkal való szembesítésre, azok feldolgozására, meghaladására. Komplex fejlesztő programjainkban, a nyílvesszőtörés torokkal, valamint a pusztakezes téglatörés programelemekkel együtt tanítjuk.

A programot bemutató, az RTL klub Fókusz műsorá számára készült rövid riportfilm, Kozmann György olimpiai aranyérmes kenu-világbajnok és Szalontai Szilvia magyar szépségkirálynő segítségével mutatja be az egyes gyakorlatokat. Az alábbi képre kattintva itt megnézhető:


2011. Tarr Bence László a Fókuszban, RTL Klub

Az üvegenjárásból, torokkal nyílvesszőtörésből, betonacélhajlításból, pusztakezes téglatörésből álló önálló 1 vagy 2 napos fejlesztő paradigmaváltó programjaink külön is megrendelhetők, gyakori igény szerint a paradigma-váltó programunk, tűzönjárás programmal is kombinálható.

A komplex paradigma-váltó program iránti igényét az info@napkapu.com címen jelezheti felénk.

KÉPGALÉRIA

További paradigma-váltó programjaink...

NAPKAPU Copyright © 2009-2017.
MINDEN JOG FENNTARTVA!