SÁMÁNDOBOLÁS

Önismereti és önfejlesztő, csapatépítő és célkitűző 
csoport-foglalkozás

A SÁMÁNDOBOLÁS PROGRAM

A zenét mindenki szereti. Mégis kevesen használják fejlesztő eszközként, pedig a zenélés közös élménye, az egyik legerősebb csapatépítő hatás. Ezért kisebb-nagyobb létszámú csoportok számára, a közös dobolás/zenélés élményén keresztül formálunk csapatot. A közös dobolás, az egyik legegyszerűbb ritmushangszeren keresztül vezeti rá a résztvevőket, a ritmustartás, közös célkitűzés, az egymásra-figyelés, az összhang-teremtés, a közös mértéktartás fontosságára. A valódi csoportteljesítmény hatására látványos fejlődés érhető el a társas-tudatosság, a csoport-tudat, de általában véve a társas-kapcsolati képesség területén.

Sámándobolás

A dobcsoportos foglalkozás fókuszában a közös hangszeres zenélés, önfelszabadító élménye áll. A résztvevők az egyszerűen és könnyen használható ritmushangszerek felfedezésén keresztül jutnak el a közös ”zenélés” örömteli felfedezéséhez. A hagyományőrző természeti népek, kulturális hagyományait tükröző, „szertartásos” keretei között gyakorolt ritualisztikus dobolás, olyan csoportos pszichorituálé, ami minden résztvevő számára katartikus élményt jelent.

Sámándobolás

A felkészülés során, különböző méretű és hangzású dobokon keresztül nyílik lehetőség megismerkedni a dobolás örömteli művészetével. A dobcsoportos képzés megvalósításában, igény szerint többféle eltérő kulturális hagyományt őrző dobcsoport is segédkezik, többek között  a Kiyo-kito Taiko magyar japán dobcsoport is. A tréning elsősorban önismereti tanulási folyamat, ahol számos pszichodramatikus elem ötvöződik a zenével. A dobcsoport, egyszerre játékos és mély felismeréseket hozó tanulási élmény, ahol a felfedező tanulást kedvelő résztvevők komoly önismereti munkát végezhetnek. A dobcsoport kiválóan alkalmas, csapatok együttműködés fejlesztésére, valamint kreativitás fejlesztésére. Nyílt csoportok esetében csoportszerepek, csoportdinamikák, társas-orientáció és kapcsolatkezelés-fejlesztésre.

Sámándobolás

A program céljai, eredményei:

  • A tréning résztvevői feltárják és megismerik saját gondolkodási sémáikat, érzelmi hangoltságaikat.
  • Megismerik saját személyes preferenciáikat és csoporton belüli preferált szerepeiket.
  • A zenei intelligencia fókuszba-helyezésén keresztül, újfajta gondolkodásmóddal ismerkednek meg
  • A hallás és hallgatás gyakorlatán keresztül saját ritmus-zenét komponálnak, felfedezvén ezzel a zenei alkotás újszerű szemléletmódját
  • Saját ritmuszenekart alapítanak, amin keresztül megtanulják saját csoportszerepeiket
  • Az összhangteremtés gyakorlatán keresztül számottevően javul együttműködő készségük, társas orientációjuk

A program során a résztvevők elsajátítják a zenei gondolkodás alapjait, felfedezik a közös zenélés csoportformáló erejét és hatását. A valódi zenei teljesítményre ösztönző játékos fejlesztés komoly csoporthelyzeteket szül, ahol a résztvevők felfedezhetik saját csoportszerepeiket, saját határaikat és az egyéni és csoportos hajtóerőket. A tapasztalati tanulásra építő felfedezőkészséget fejlesztő program során elsajátított élet-készségek, az élet minden területén alkalmazhatóak, így hatékonyan járulnak hozzá a magánélet és munka harmonikus egyensúlyának megteremtéséhez.

Sámándobolás

Ez a program írásbeli jelentkezéshez kötött, amit az alábbi linkre kattintva küldhet el nekünk.

A regisztrációs lap alján a megjegyzés rovatba kérjük tüntesse fel, hogy ön
a sámándobolás program iránt érdeklődik!

A tűzönjárásból, üvegenjárásból, torokkal nyílvesszőtörésből, betonacélhajlításból, pusztakezes téglatörésből álló önálló 1 vagy 2 napos fejlesztő paradigmaváltó programjaink külön is megrendelhetők.

KÉPGALÉRIA

További paradigma-váltó programjaink...

NAPKAPU Copyright © 2009-2017.
MINDEN JOG FENNTARTVA!