backgraphics Napkapu backgraphics
backgraphics
menu top
napkapu menu program menu kik vagyunk menu referencia menu kapcsolat menu
menu bottom
back tree
back tree
trening gomb
csapatepites gomb
eloadas gomb
kepgaleria gomb
media gomb
fit gomb

rolunk gomb

 

back tree

SÁMÁNDOBOLÁS

Önismereti és önfejlesztő, csapatépítő és célkitűző 
csoport-foglalkozás

line

A SÁMÁNDOBOLÁS PROGRAM

A zenét mindenki szereti. Mégis kevesen használják fejlesztő eszközként, pedig a zenélés közös élménye, az egyik legerősebb csapatépítő hatás. Ezért kisebb-nagyobb létszámú csoportok számára, a közös dobolás/zenélés élményén keresztül formálunk csapatot. A közös dobolás, az egyik legegyszerűbb ritmushangszeren keresztül vezeti rá a résztvevőket, a ritmustartás, közös célkitűzés, az egymásra-figyelés, az összhang-teremtés, a közös mértéktartás fontosságára. A valódi csoportteljesítmény hatására látványos fejlődés érhető el a társas-tudatosság, a csoport-tudat, de általában véve a társas-kapcsolati képesség területén.

Sámándobolás

A dobcsoportos foglalkozás fókuszában a közös hangszeres zenélés, önfelszabadító élménye áll. A résztvevők az egyszerűen és könnyen használható ritmushangszerek felfedezésén keresztül jutnak el a közös ”zenélés” örömteli felfedezéséhez. A hagyományőrző természeti népek, kulturális hagyományait tükröző, „szertartásos” keretei között gyakorolt ritualisztikus dobolás, olyan csoportos pszichorituálé, ami minden résztvevő számára katartikus élményt jelent.

Sámándobolás

A felkészülés során, különböző méretű és hangzású dobokon keresztül nyílik lehetőség megismerkedni a dobolás örömteli művészetével. A dobcsoportos képzés megvalósításában, igény szerint többféle eltérő kulturális hagyományt őrző dobcsoport is segédkezik, többek között  a Kiyo-kito Taiko magyar japán dobcsoport is. A tréning elsősorban önismereti tanulási folyamat, ahol számos pszichodramatikus elem ötvöződik a zenével. A dobcsoport, egyszerre játékos és mély felismeréseket hozó tanulási élmény, ahol a felfedező tanulást kedvelő résztvevők komoly önismereti munkát végezhetnek. A dobcsoport kiválóan alkalmas, csapatok együttműködés fejlesztésére, valamint kreativitás fejlesztésére. Nyílt csoportok esetében csoportszerepek, csoportdinamikák, társas-orientáció és kapcsolatkezelés-fejlesztésre.

Sámándobolás

A program céljai, eredményei:

  • A tréning résztvevői feltárják és megismerik saját gondolkodási sémáikat, érzelmi hangoltságaikat.
  • Megismerik saját személyes preferenciáikat és csoporton belüli preferált szerepeiket.
  • A zenei intelligencia fókuszba-helyezésén keresztül, újfajta gondolkodásmóddal ismerkednek meg
  • A hallás és hallgatás gyakorlatán keresztül saját ritmus-zenét komponálnak, felfedezvén ezzel a zenei alkotás újszerű szemléletmódját
  • Saját ritmuszenekart alapítanak, amin keresztül megtanulják saját csoportszerepeiket
  • Az összhangteremtés gyakorlatán keresztül számottevően javul együttműködő készségük, társas orientációjuk

A program során a résztvevők elsajátítják a zenei gondolkodás alapjait, felfedezik a közös zenélés csoportformáló erejét és hatását. A valódi zenei teljesítményre ösztönző játékos fejlesztés komoly csoporthelyzeteket szül, ahol a résztvevők felfedezhetik saját csoportszerepeiket, saját határaikat és az egyéni és csoportos hajtóerőket. A tapasztalati tanulásra építő felfedezőkészséget fejlesztő program során elsajátított élet-készségek, az élet minden területén alkalmazhatóak, így hatékonyan járulnak hozzá a magánélet és munka harmonikus egyensúlyának megteremtéséhez.

Sámándobolás

Ez a program írásbeli jelentkezéshez kötött, amit az alábbi linkre kattintva küldhet el nekünk.

A regisztrációs lap alján a megjegyzés rovatba kérjük tüntesse fel, hogy ön
a sámándobolás program iránt érdeklődik!

regisztracio gomb

A tűzönjárásból, üvegenjárásból, torokkal nyílvesszőtörésből, betonacélhajlításból, pusztakezes téglatörésből álló önálló 1 vagy 2 napos fejlesztő paradigmaváltó programjaink külön is megrendelhetők.

line

KÉPGALÉRIA

line

További paradigma-váltó programjaink...

NAPKAPU Copyright © 2009-2020.
MINDEN JOG FENNTARTVA!

line

backtree
backtree
tuzonjaras gomb
uvegenjaras gomb
nyilvesszotores gomb
teglatores gomb
ijaszat gomb
samandobolas gomb
5 elem gomb

 

backgraphics backgraphics backgraphics backgraphics
backgraphics
 
Papp Norbert festőművész