backgraphics Napkapu backgraphics
backgraphics
menu top
napkapu menu program menu kik vagyunk menu referencia menu kapcsolat menu
menu bottom
back tree
back tree
trening gomb
csapatepites gomb
eloadas gomb
kepgaleria gomb
media gomb
fit gomb

rolunk gomb

 

back tree

Tűzönjárás

4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS

Négy Évszak Tűzjárás

Miért érdemes a 4 Évszak Tűzönjárás programhoz csatlakozni?

A 4 Évszak Tűzjárás egy valódi értelemben vett spirituális beavatás, ami a Tűzönjárás szellemi hagyományára épít. Lehetővé teszi, hogy a Tűz elemén keresztül kapcsolatba kerüljünk az Évszakok géniuszával, és ezen keresztül saját benső világunk, az évszakokkal változó hangoltságával.

Éppen ezért más és más a 4 Évszak Tűzönjárás minden évszakban. A természet diktálta rend, egészen más lelkületet kölcsönöz egy nyár derekán tartott Tűzönjárásnak, mint a téli napforduló idején. Nemcsak a külső világ, de az ember belső világa is más és más ezekben az időszakokban. Miután minden évszaknak megvan a maga irányvétele, "szelleme", hangulata, a Tűz is más és más arculatot mutat. „Nyáron nagyon meleg van, télen nagyon hideg van, soha sincs jó idő, mindig esik az eső.” – mondja a magyar nóta, és oly sok ember, amikor a természet diktálta rendhez kell igazítania saját hangulatát. A 4 Évszak Tűzönjárás abban is segít, hogy tökéletes összhangra leljünk az idővel és annak járásával, és újra élő kapcsolatba kerüljünk az időfolyam felett álló ciklikus, az örökléthez közelebb álló, a természet által diktált, változatlan renddel. Ezért igazodunk mi a természet diktálta teljes égi ciklushoz, és ezért törekszünk arra, hogy egyetlen naptári év alatt, összesen 4 alkalommal, a téli és nyári Napfordulók, valamint a tavaszi és őszi Napéjegyenlőségek közelébe szervezzük a Tűzönjárásainkat.


A Nap útja által kijelölt markáns fordulópontokra tervezett Tűzjárások mindegyike más és más. Másfajta felkészítést, és egészen másfajta Tűzönjárást jelent. A 4-féle Tűzönjárás mindegyikén résztvevők pedig, modernkori "beavatást" nyernek a Tűz valódi természetébe. Megismerve a Tűz 4-féle arcát, komoly önismereti utat járnak be, amely egyben egy rangos szellemi képzést is takar. Aki a Tűz 4-féle természetét belsővé teszi, valódi értelemben vett Tűzjáróvá válhat. Ehhez meg kell élni a természet ébredését jelentő tavaszponttal, a kopár, még-még tetszhalott világ ébredését. Szembe kell nézni saját benső világunkban rejtező meg nem született, de világra jövetelt kívánó álmainkkal, vágyainkkal. A nyár derekán meg kell élnünk ezek tüzes purgálását, a legforróbb nyári napon. Meg kell élnünk az égető, perzselő forróságot, amit csak tetéz a tűz melege, hogy valóban lepörkölődjön minden felesleges salak arról, amit világra kívánunk hozni. Az őszi aratás idején a világba vetett magvak korai termését takaríthatjuk be, és dönthetünk, hogy a venyigén hagyjuk-e még tovább érni a szemeket. Korai újbor vagy késői aszú – itt mérlegre kerül minden ami életünkben súllyal bír. Télen bizony hideg van, fagy és zimankó, a leveleiket ledobált, az ideiglenes halálba merevedett fák torzója mögött, a láng a benső világba húzódik vissza. Ekkor a legnehezebb feléleszteni a lángokat kívül és belül egyaránt. Mindezzel együtt, ha lángra lobban a szunnyadó erő a legsötétebb éjszakán, itt hozza a legnagyobb ajándékokat elénk. Bizony komoly próbatétel mindezt végigjárni.

A 4 rétű beavatási ciklust bárhol el lehet kezdeni, és szükség szerint fel is lehet függeszteni, és újra és újra lehet folytatni, ha eljön a benső világunkban az ideje. Ugyanis más és más lelkületű embereket szólít meg és hív magához a Tűz az év különböző pontjain, ezért más más pontjain lépünk be az évkörbe, más ponton indulunk neki a Tűz útjának. Aki előbb-utóbb végigjárja a teljes évkört, akár egyetlen lendülettel, vagy kisebb megszakításokkal több évkör alatt, szellemi értelemben is TŰZJÁRÓVÁ válik.


A 4 Évszak Tűzjárók avatása


Bátran mondhatjuk, hogy éppen ezért jelent a TŰZJÁRÓ szellemi rangot. Olyan személyt értünk alatta, aki bensőséges kapcsolatot ápol a külső és belső tűzzel egyaránt. Olyan személyt, aki mind a 4 évszakban megélte a Tűz valódi természetét. Ezen keresztül feltárta és megismerte, valamint megerősítette magában valódi céljait és benső világával kész szembenézni, álmait kész megvalósítani, és tudja mit jelent tűzbe menni mindazért ami számára valódi érték, drága kincs. A Tűzjáró olyan személy, aki tetterejének teljes birtokában és tudatában, tudja mi a valódi bátorság és a valódi erő, és azt is, hogy mindezt hogyan állítsa helyes módon a maga, mások, és a világ szolgálatába.

Sokan gondolják, hogy a Tűz útját mind a 4 Évszakban körbejárni könnyű és sima dolog. Pedig hatalmas mértékben teszi próbára az ember valódi elköteleződését, kitartását, és bátorságát. Szembenézni mindazzal, és feldolgozni mindazt amit az egyes Tűzönjárások felszínre hoznak, komoly lelki megpróbáltatás is. Újra és újra megfogalmazni, megerősíteni magamban, hogy „Mi MOST a legfontosabb?”, mi az amiért újra és újra Tűzbe megyek nagyon nehéz szellemi erőpróba. Ennek a ciklikus meditációs sorozatnak a legvége, hogy a végén letisztul bennünk MIÉRT is vagyunk tulajdonképpen itt a Földön, miért élünk. Mit kell megtanulnunk. Miben kell fejlődnünk. Mi a feladatunk. Miért ég bennünk is ez a láng?

4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TAVASZ

Az elmúlt alkalmakkal a világszerte gyakorolt tűzjárások újabb különleges formáival ismerkedtünk meg:

(Kattints a képekre, hogy megnyíljon a képgaléria!)

43. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS ŐSZ - A 2023. november 25-i nyílt csoportos, őszi 4 Évszak Tűzönjárás volt a soron következő 43-ik lyen rendezvényünk, amit egy év kényszerű kihagyás után, egy tényleg felejthetetlen, 22 lépéses parázskígyóval ünnepeltünk! Az őszbúcsúztató szertartás kétnapos rendezvényén, szellemhajózással, dobkörrel és esti táncházzal ünnepeltünk. Győzedelmeskedjen a varázsvilág!
2022 téli tűzönjárás
2022 téli tűzönjárás
42. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS ŐSZ - A 2022. november 26-i nyílt csoportos, őszi 4 Évszak Tűzönjárás volt a soron következő 42-ik lyen rendezvényünk! Ezzel a 42. számmal emlékezünk, Douglas Adams: Galaxis Útikalauz Stopposoknak című regényére mely szerint ebben a számban találjuk meg a választ az Élet, a Világmindenség, meg Minden örök kérdésére. Így ezt e végtelenbe és tovább írtuk be a világtörténelembe egyetlen végtelen 8-as formájában. Ezen a különleges alkalommal első bárány parázsonjárónkat is köszönthettük. Győzedelmeskedjen a varázsvilág!
41. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS NYÁR - A 2022. augusztus 13-i nyílt csoportos, nyári 4 Évszak Tűzönjárás volt a soron következő 41-ik lyen rendezvény! A nyári tűzönjárás alkalmával a gyönyörű Garuda jurtatanyán, ismét 2 örömtüzet építettünk. A sok gyermekes parázsonjárás ismét tündérmesébe illő éjszaka volt. Győzedelmeskedjen a Varázsvilág! A parázsonjárás ismét felejthetetlen élmény volt!
2022 téli tűzönjárás
2022 téli tűzönjárás
40. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TAVASZ - A 2022. április 19-i nyílt csoportos, tavaszi 4 Évszak Tűzönjárás volt a soron következő 40-ik lyen rendezvény! A tavaszi tűzönjárás alkalmával ismét 3 örömtüzet +1 fekvő máglyát építettünk. A nagylétszámú rendezvényen számos gyermek is részt vett, a legfiatalabb parázsonjárónk 9 éves volt! Győzedelmeskedjen a Varázsvilág! A parázsonjárás ismét felejthetetlen élmény volt!
39. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TÉL - A 2022. január 29-i nyílt csoportos, téli 4 Évszak Tűzönjárás volt a soron következő 38-ik Évszak, és szám szerint a 39-ik ilyen rendezvény! A téli tűzönjárás alkalmával a 3+1 évszak tiszteletére 3 örömtüzet +1 fekvő máglyát építettünk, és teljes évkör tiszteletére egy újabb 10 lépéses parázskígyó végigjárásával tisztelegtünk! Az új helyszínen rendezett parázsonjárás ismét felejthetetlen élmény volt!
2022 téli tűzönjárás
2021 őszi tűzönjárás
38. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS ŐSZ - A 2021. október 02-i nyílt csoportos, őszi 4 Évszak Tűzönjárás volt a soron következő 37-ik Évszak, és szám szerint a 38-ik ilyen rendezvény! Az őszi tűzönjárás alkalmával a 3 világ tiszteletére 3 máglyát, és teljes évkör tiszteletére egy 12 méteres parázskígyó végigjárásával tisztelegtünk! Az újabb egy éves kihagyás után ez ismét felejthetetlen élmény volt! Ezzel újraindítjuk az évi 4 alkamas rendezvénysorotatot.
37. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS NYÁR - A 2020. augusztus 08-i nyílt csoportos, nyári 4 Évszak Tűzönjárás volt a soron következő 30-ik Évszak, és szám szerint a 37-ik ilyen rendezvény! A nyári tűzönjárást eredetileg a 3. Nemzetközi Tűzönjáró Világnapra szerveztük, aminek a 4 Évszaknak, és a 4 Égtájnak tisztelgő, egy-egy máglyából kihúzott parázskör végigjárásával tisztelegtünk! Az egy éves kihagyás után ez ismét felejthetetlen élmény volt!
2020 nyári tűzönjárás
Négy Évszak Tűzjárás
36. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TAVASZ - A 2019. április 06-i nyílt csoportos, tavaszi 4 Évszak Tűzönjárás volt a soron következő 29-ik Évszak, és szám szerint a 36-ik ilyen rendezvény! A tavaszi tűzönjárást a 2. Nemzetközi Tűzönjáró Világnapra szerveztük, amit egy hatalmas gyógyító parázskerékkel ünnepeltünk! Minden eddigi legnagyobb máglyánkat építettük meg ezzel, mondhatjuk, hogy ez valóban legendákba illő gyógyító szertartás volt!
35. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TÉL - A 2019. február 02-i nyílt csoportos, téli 4 Évszak Tűzönjárás volt a soron következő 28-ik Évszak, és szám szerint a 35-ik ilyen rendezvény! A téli tűzönjárás alkalmával a két évvel ezelőtti alkalomhoz hasonló módon farsangi álarcosbált rendezünk! Így jártuk a parazsat! Köszönjük mind azoknak, akik jelmezben érkeztek, egész elképesztő és fantasztikus volt megint!!
Négy Évszak Tűzjárás
Négy Évszak Tűzjárás
34. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS ŐSZ - Kezdete óta, a 2018. október 03-i nyílt csoportos, őszi 4 Évszak Tűzönjárás volt a soron következő 27-ik Évszak, és szám szerint a 34-ik ilyen rendezvény! A rendezvény a második Nemzetközi Tűzönjáró Instruktor Világtalálkozó keretén belül kerül megrendezésre! A globális rendezvénysorozat részeként, 20 ország, 16 nemzetisége vett részt ezen a különleges parázsonjáráson. Ezen a találkozón mutathattuk be a magyar tűzönjáró hagyomány számos kuturális elemét! Ismét felejthetetlen élmény volt!
33. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS NYÁR - A 2018. nyárbúcsúztató 4 Évszak Tűzönjárás volt a 26-ik évszak, melynek különlegessége az volt, hogy kis- és nagy- gyerekes családok is együtt vettek részt rajta! Ritka szép alkalom volt, ahol 3 generáció is büszkén képviselte magát, és rendíthetetlen hittel és bátorsággal ment a tűzbe az álmaiért! Számunkra kétséget nem tűr, hogy a gyermekek igazi tanítómesterek, akiknek bizalommal adjuk át a jövőt! A 33. ilyen rendezvényünk méltó képen tükrözte azt a törekvésünk, hogy mesébe illő, felejthetetlen emlékekkel tegyük maradandóvá ezt az Életet, minden korosztály számára.
Négy Évszak Tűzjárás
Négy Évszak Tűzjárás
32. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TAVASZ - Kezdete óta, a 2018. április 7-i nyílt csoportos, tavaszi 4 Évszak Tűzönjárás volt a soron következő 25-ik Évszak, és szám szerint a 32-ik ilyen rendezvény! A 2018. év ismét nyílt csoportos tűzönjárásait, egy olyan rendezvény nyitotta, amely a legelső nemzetközi Tűzönjáró Nap keretén belül kerül megrendezésre! Ezzel egy páratlan globális összefogás indult útjára, ahol a világ különböző országaiban egy időben, egyetlen nap leforgása alatt több mint 36 helyen jártuk a parazsat a Földtekén!
31. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TÉL - Kezdete óta, a 2017. december 16-17-i zárt csoportos, téli 4 Évszak Tűzönjárás volt a soron következő 24-ik Évszak, és szám szerint a 31-ik ilyen rendezvény! A 2017. év zárt csoportos tűzönjárásait, egy, a tavaszi rendezvényt idéző labirintus máglyával zártuk. A zárt csoportos rendezvény alkalmával a tűzönjáráson túl, a résztvevők kipróbálhatták a paradigma-váltó gyakorlatok közül a puszta kezes téglatörést, a kanálhajlítást és egy valódi beavató bátorság-próbát! Felejthetetlen évet zártunk ezzel!
Négy Évszak Tűzjárás
Négy Évszak Tűzjárás
30. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS ŐSZ - Kezdete óta, a 2017. október 07-08-i zárt csoportos, őszi 4 Évszak Tűzönjárás volt a soron következő 23-ik Évszak, és szám szerint a 30-ik ilyen rendezvény! Az őszt, egy dupla végtelen 8-as parázsszőnyeggel ünnepeltük, ami 27 méter hosszúra sikerült! A zárt csoportos rendezvény alkalmával a tűzönjáráson túl, a résztvevők kipróbálhatták a paradigma-váltó gyakorlatok közül a törött üvegcserepeken mezitláb járást, a betonacél hajlítást, és a nyílvessző törést, persze torokkal!
29. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS NYÁR 2. - Kezdete óta, a 2017. augusztus 07-08-i, nyári 4 Évszak Tűzönjárás a soron következő 22-ik évszak ismétlő alkalma volt, amit az ominózus számra való tekintettel egy TAROT Tűzönjárásal ünnepeltünk. A 2017-es esztendő harmadik, nyárbúcsúztató 4 Évszak Tűzönjárása, nyílt csoportban, teltházzal került megrendezésre. A Tornyot ezúttal körbe zártuk, így egy teljes kört jártunk a parázson, ami így végül 22 méter hosszú lett!
Tűzönjárás - Firewalking
28. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS NYÁR 1. - Kezdete óta, a 2017. július 1-2-i, nyári 4 Évszak Tűzönjárás volt a soron következő 22-ik évszak, amit az ominózus számra való tekintettel egy TAROT Tűzönjárásal ünnepeltünk. Az év második, nyári 4 Évszak Tűzönjárás 22 résztvevővel a Torony Nagy Árkánumának misztériumába vezette be a résztvevőket. Az izzasztókunyhó szertartással, és közös mandala festéssel kiegészülő rendezvény, a zárt csoportos, mélyebb önismeretet nyújtó folyamat második állomása volt ebben az évben. "Felejthetetlen emlék leszünk majd, ha véget ér!"
Négy Évszak Tűzjárás
Négy Évszak Tűzjárás
27. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TAVASZ - Kezdete óta, a 2017. május 6-7-i, tavaszi 4 Évszak Tűzönjárás volt a soron következő 21-ik évszak, amit egy új ciklus és forma kezdetét jelölte. Az idei első, tavaszi 4 Évszak Tűzönjárás egy egész éves belső utazás kezdete volt. Valódi labirintusjárás volt ez az anyák napi tavaszköszöntő ünnep, a Földanya minden próbatételével. Bejártuk az idő, az időjárás és a világ minden szegletét, hogy körbejárva földet, vizet, levegőt és persze a tűzet, eljussunk a vágyott centrumba. Valóban. Ismét felejthetetlen emlékkel lettünk gazdagabbak.
26. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TÉL - Kezdete óta, a 2017. január 21-i, téli 4 Évszak Tűzönjárás volt a soron következő 20-ik évszak, amit egy fergeteges farsangi bállal ünnepeltünk. A télközepi parázsonjárás alkalmával, a tűzönjárás egy újabb formával ismerkedtünk, ami 4 máglya építésével a teljes 4 Évszak tematikájára épített. A 4 Évszak Tűzönjárás minden évszakban valóban teljesen új és más!
Tűzönjárás - Firewalking
Négy Évszak Tűzjárás
25. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS ŐSZ - Kezdete óta, a 2016. őszi, szeptemberi 4 Évszak Tűzönjárás volt a soron következő 19-ik évszak, és a 25. jubileumi rendezvényünk. A szeptember 24-re, az őszi napéjegyenlőséghez közel tervezett fordulóponton a parázsonjárás egy újabb formájával ismerkedtünk, ami a 4 Égtáj kardinális irányainak bejárását jelentette. Az égtáj-kereszt 4 irányában az utak végigjárása a teljes látható világ körbejárását jelképezte és egy belső utazásra is hívott egyben. A 4 Évszak Tűzönjárás minden évszakban valóban teljesen új és más!
24. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS NYÁR - Kezdete óta, a 2016. NYÁRI, júliusi 4 Évszak Tűzönjárás volt a soron következő 18-ik évszak, és a 24-ik ilyen rendezvényünk. Az oroszlán havának nevezett, július 23-i csúcsponton a parázsonjárás egy újabb formájával ismerkedtünk, az "oroszlán-járással", ami a zodiákus oroszlán csillagképének asztrológiai jelképének végigjárását jelentette. Az oroszlán a királyok állata és az állatok királyának jelképe, és mivel a királyság intézményét égi eredetűnek hirdették, a királyok pedig a Nap fiának tekintették magukat, az aranysörényű ragadozó napjelképpé lett. A 4 Évszak Tűzönjárás minden évszakban valóban teljesen új és más!
Tűzönjárás - Firewalking
Négy Évszak Tűzjárás
23. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TAVASZ 2. - Kezdete óta, a második 2016. tavaszi rendezvényünk volt a soron következő 17-ik évszakban rendezett, 23-ik 4 Évszak Tűzönjárásunk, ami a kínai naptár szerint a majom évét nyitotta. Az ismétlő rendezvényt a nagy érdeklődésre való tekintettel szerveztük, ahol 18 fővel megdöntöttük az egyszerre egy meggyújtott máglyán állók rekordját! Igazi majomkodás volt - érdemes volt kétszer is megrendezni ezt az évköszöntő szertartást!
Négy Évszak Tűzjárás
22. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TAVASZ 1. - Kezdete óta, a 2016. tavaszirendezvényünk volt a soron következő 17-ik évszak, ami a kínai naptár szerint a majom évét nyitotta. Így a tavaszi rendezvények kialakult szokásrendje szerint, ebben az évben egy majom alakú kiszebáb elégetésével búcsúztattuk az óévet. A máglya hatalmasra sikeredett, 14 fő is elfért rajta meggyújtáskor, és egészen hajó formájú volt, mikor lángra kapott. A majom úgy figyelt a hajó árbocából, mint leleményes Ödusszeusz. Jó kis majomkodás volt!
21. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TÉL - Kezdete óta, a 2015. téli rendezvényünk volt a 16-ik évszak, ami egyben a negyedik évkör lezárását is jelentette egyben, így az évszakok száma szerint ez volt a 4x4-ik Évszak Tűzönjárás. Ezért 4 máglyát építettünk, és egy 16 lépéses nyégyzetes parázsonjárást tartottunk. Mindent túlzást nélkülözve mondhatjuk, hogy varázslatosan szépre sieredett ez a tél! A 4 Évszak Tűzönjárás minden évszakban valóban teljesen új és más!
Négy Évszak Tűzjárás
Négy Évszak Tűzjárás
20. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS ŐSZ - Kezdete óta, a 2015. őszi rendezvényünk volt a soron következő 15-ik évszak és a szám szerint a 20. 4 Évszak Tűzönjárás. A megtisztelő kerek számot, egy szív alakú máglyával és egy ismétlő 7-14-21x-es parázsonjárással ünnepeltük. A sokszorozó járás, ahol újra és újra, sokszosan jártuk végig a parazsat, ismét egy új formát hozott mindenkinek. A 4 Évszak Tűzönjárás minden évszakban valóban teljesen új és más!
19. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS NYÁR 2.- A második 2015. nyári rendezvényünk volt a soron következő 14-ik északban rendezett 4 Évszak Tűzönjárás, amit az előző rendezvény ismétléseként egy Tűzpiramis megépítésével ünnepltünk. A 14, a Π tizedes jegyeinek első két száma, és egyben a piramis arányszáma is. Az ismétlő alkalmat a hatalmas érdeklődésre való tekintettel rendeztük meg. A piramisból gereblyézett parázskörben táncoltunk hajnalig. Minden nyári tűzönjárás Tündérmese - nem vitás!
SUN Firewalking - Nap parázsonjárás
18. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS NYÁR 1. - A 2015. nyári rendezvényünk volt a soron következő 14-ik évszakban rendezett 4 Évszak Tűzönjárás, amit egy Tűzpiramis megépítésével ünnepltünk. A 14, a Π tizedes jegyeinek első két száma, és egyben a piramis arányszáma is. A tűzpiramisból egy 18 lépéses parázskört gereblyéztünk végül, amin körkörösen is lehetett járni. A tűzpiramis gyönyörű fénycsóvát küldött az égbe, és órákon át lángolt egyenletesen. Csodaszép volt!
SUN Firewalking - Nap parázsonjárás
Négy Évszak Tűzjárás
17. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TAVASZ 2. - A második 2015. tavaszi rendezvényünk volt a 13-ik évszakban rendezett 4 Évszak Tűzönjárás. Miután 2015. a Kecske éve is a kínai naptár szerint, ismételten építettünk egy nagy fakecskét is, ami azután a Tűz áldozata lett. A 13-ik számmal egy teljesen új égi évkört kezdtünk, ezért egy megalitikus jellegű, két tűzoszlopból álló kapura emlékeztető Tűzkaput építettünk, ami között átszaladva köszöntöttük a beköszöntő új esztendőt. Az ismétlő alkalmat a nagy érdeklődésre való tekintettel rendeztük!
Négy Évszak Tűzjárás
16. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TAVASZ 1.- A 2015. első tavaszi rendezvényünk volt a 13-ik évszakban rendezett 4 Évszak Tűzönjárás, ezzel egy teljesen új égi évkört kezdtünk. Ezért egy megalitikus jellegű, két tűzoszlopból álló kapura emlékeztető Tűzkaput építettünk. Ami között átszaladva köszöntöttük a beköszöntő új esztendőt. Valamint miután 2015. a Kecske éve is a kínai naptár szerint, ismételten építettünk egy nagy fakecskét is, ami azután a Tűz áldozata lett.
15. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TÉL - A 2014. téli rendezvényünk volt a soron következő 12-ik évszakban megrendezett 4 Évszak Tűzönjárás, ezért a teljes évkör szimbolikus számára való tekintettel, egy Napkapuval díszített, 12 sugarú Nap-parázsonjárást tartottunk. Az őszről megmaradt Napkaput is ezen alklommal gyújtottuk meg, amin átlépdelve jártuk a Napsugarú parazsat. Hatalmas parázsontáncolással zártuk a Ló évét. A sugarakon különböző irányokból indultunk neki a parázsnak, hogy azután a közepén egymással találkozva táncolhassunk. Itt volt a Szélnővérek első "divatbemutatója" a parázskifutón.
Firewalking Winter 2014
Firewalking Autumn 2014.
14. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS ŐSZ 2.- A 2014. második őszi rendezvényünk volt a soron következő 11-ik évszakban rendezett 4 Évszak Tűzönjárás, ezért a szimmetrikus számra való tekintettel, egy Napkaput építettünk, és egy iker Π parázsonjárást tartottunk. Ezen alkalommal ünnepeltük Tűzönjáró isntruktor mesterünk és egypetéjű ikertestvére 40-ik születésnapját is. Miután a Tűzönjárás az ellentétekre épült, ez volt egyben az a Tűzönjárás is, ahol lágyan bár, de szemerkélt az eső. Ez csak emelte a rendezvény fényét!
Firewalking Autumn 2014.
13. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS ŐSZ 1.- A 2014. első őszi rendezvényünk volt a soron következő 11-ik 4 Évszak Tűzönjárás, ezért a szimmetrikus számra való tekintettel egy iker Π parázsonjárást tartottunk. A máglyát egy egészen különleges tűzmadár alakjára formáltuk, ideje volt felrepülni ezzel az alakkal is. A párban járható köralakú parázsszőnyeg megintcsak felejthetetlenné varázsolta ezt az őszköszöntő rendezvényt! Felejthetetlen volt megint!
12. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS NYÁR 2 - A második 2014. nyári 4 Évszak Tűzönjárás a soron következő 10-ik évszakban rendezett 4 Évszak Tűzönjárás volt, szám szerint a 14. ilyen rendezvény. Az előző nyári rendezvényhez hasonló képen, építettünk egy főnixmadarat is, és a parázsonjárást a már hagyományosnak tekintett tűzugrással szenteltük fel. Az ismétlő alkalmat a hatalmas érdeklődésre való tekintettel rendeztük újabb, jelképes 33 fő részvételével!
Firewalking Winter 2014
11. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS NYÁR 1. - Az első 2014. nyári 4 Évszak Tűzönjárás a soron következő 10-ik 4 Évszak Tűzönjárás volt, ezért a kerek számra való tekintettel, egy jubileumi, végtelen ∞ parázsonjárást terveztünk. Ez egy 27 lépés hosszú önmagába tekeredő moebius szalag végigjárását jelentette, ami az eddigi leghosszabb parázsonjárásunk volt. A Végtelen tűzönjárással erősítettük meg a 2013. téli kívánságunk, hogy ez a hagyomány az időfeletti örökkévalóságig megmaradjon. Ezért építettünk a rendezvényre egy főnixmadarat is.
Firewalking Winter 2014
Firewalking Spring 2014.
10. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TAVASZ - A 2014. tavaszi, szám szerint a 9-ik 4 Évszak Tűzönjárás, a 2014, a kínai naptár szerint a Tűz-ló évének kezdetét jelentette, ezért, a TAVASZI Tűzönjárás alkalmával a tűzönjárás egy újabb ritka fajtáját, "Parázs-paripa" Tűzjárást gyakoroltuk. Ez egy olyan parázsszőnyeg végigjárását jelentette, aminek végén egy tűzet lehet megugrani, mint egy díjugrató pályán. A hagyomány az iráni Sadesh ünnep egyik eleme, jól illett a Ló évének megszenteléséhez, amihez Papp Norbert festő és képzőművész barátunk egy gyönyörű lovat is épített.
9. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TÉL - A 2013. téli 4 Évszak Tűzjárás, a 8-ik évszakban megrendezett 4 Évszak Tűzönjárás volt, és ez a szám a végtelen jele ∞. Ezért a TÉLI Tűzönjárás alkalmával a, "Végtelen Tűzkör" Tűzjárást gyakoroltuk. Ez egy olyan parázsszőnyeg végigjárását jelentette, ami önmagába tér vissza. A végtelent megidéző tűzkörrel azt a kívánságunkat fogalmaztuk meg, hogy a 4 Évszak Tűzönjárás hagyománya örökké fennmaradjon. A Tűzkörben táncoltunk, majd a végtelen 22 méter hosszú parázskörön jártuk az utunk.
FIREWALKING WINTER 2013. - TŰZÖNJÁRÁS
FIREWALKING AUTUMN 2013. - TŰZÖNJÁRÁS
8. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS ŐSZ - A 2013. őszi 4 Évszak Tűzönjárás alkalmával, ami sorban a 7-ik évszakban megrendezett ilyen rendezvény volt, a 7x-ező, "Szeptimusz" tűzjárást gyakoroltuk, ahol a tűzjárás 7 különböző formáját gyakoroltuk, beleértve a tűzönjáró vonatozást is, amit először csináltunk. Volt benne kifutópálya, gólya-viszi a fiát, páros, és csoportos járás is. A máglyát egy 7 ágú csillag alakban építettük meg, aminek egy-egy csúcsára, egy-egy Tűzjáró barátunk állt a meggyújtáskor. Gyönyörű volt, ahogy karjukkal körbe ölelték a lángokat!
7. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS NYÁR 2 - A második 2013. nyári 4 Évszak Tűzönjárás egy különleges csoport kérésére került megrendezésre, akikkel egy hagyományos parázsból készült kifutópályát jártunk végig. A Tűz és Víznek elkeresztelt nyílt csoportos járás volt a legelső duplázó alkalom, amit egy évszakon belül rendeztünk meg. Nagy mértékben járult hozzá a duplázó alkalomhoz az újonnan, ebben az évben választott helyszín varázsa, a nyári medencéjével, ami a víz elemmel teremtett kapcsolatunkban segített nagyon. Ez is felejthetetlen alkalom volt!
FIREWALKING SUMMER 2013. - Parázskígyó Tűzönjárás
6. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS NYÁR 1. - Az első 2013. nyári 4 Évszak Tűzönjárás alkalmával a Tejutat jelképező "Parázskígyó" tűzjárást gyakoroltuk, ami a csillagvilág kanyargó égi útját jelképezte. A nagyjából 20 méter hosszú parázskígyó, egy spirálgalaxis két karjára emlékeztetett. Ez volt az első olyan parázsforma, ahol nem egyenes, hanem görbe vonalban jártuk a parazsat, ami az irányváltás és a fordulók miatt tette különlegesen érdekessé ezt a formát! Ez is örök emlékű alkalom maradt! Ez volt ez első 4 Évszak Tűzönjárás a Ricsováry Majorban, ami nagyon jó döntésnek bizonyult, azóta is.
FIREWALKING SUMMER 2013. - Parázskígyó Tűzönjárás
FIREWALKING CELTIC CROSS - Kelta kereszt parázsonjárás
5. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TAVASZ - A 2013. tavaszi 4 Évszak Tűzönjárás alkalmával a "Kelta Kereszt" tűzjárást gyakoroltuk, ami a véletlen és szándékos találkozások, sorsfordító erejét mutatta meg. Ez azt jelentette, hogy két különböző irányból, párhuzamosan indultunk neki a parázsnak, ami miatt középen gyakran alakultak ki találkozások. A találkozásokban rejlő üzenet tette ezt a formát ismét különlegessé. Az alkalomra kelta hagyomány szerint egy "kiszebábot" egy hagyományos willow-ment is készítettünk. Ez volt az 5-ik, egyben az utolsó Adyligeti 4 Évszak Tűzönjárásunk.
4. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TÉL - A 2012. téli 4 Évszak Tűzönjárás alkalmával a 12 méteres "végtelen" tűzjárást gyakoroltuk, ami egybe esett a 2012.12.21-ére datált világkorszak-váltó nappal, ami miután a maja naptári időszámítás végével esett egybe, a világszerte ünnepelt korszakváltó nap hazai szereplője volt! A csillagászatilag is kiemelt napon, gyönyörű tiszta téli idő volt, és mindenki alig várta, hogy próbára tehesse magát a hosszú kifutópályán. Egy ilyen 12 méteres máglya, önmagában is gyönyörű látvány! Ez volt a 4-ik rendezvényünk, amivel az első teljes évet zártuk!
12 METER FIREWALK - 12 méteres tűzönjárás
FIREWALKING PIGGY-BACK - Cipelős tűzönjárás
3. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS ŐSZ - A 2012. őszi 4 Évszak Tűzönjárás alkalmával, a Napéjegyenlőségre való tekintettel, ismét a parázsonjárás egyik ritka formáját, a ciklikus, 21x-szerező ismétlő járást gyakoroltuk. Az ŐSZI rendezvény egyidőre esett a 3 napos Nemzetközi Béke Napja rendezvénysorozattal, így eseményünk egy világméretű összefogás hazai szereplője volt! A parázsonjárás alkalmával kipróbáltuk a különböző néphagyományok által őrzött tűzjárás fortélyait is, mint a képen látható spanyol "gólya viszi a fiát" járást is. Ez volt a 3-ik rendezvényünk.
2. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS NYÁR - A 2012. nyári 4 Évszak Tűzönjárás alkalmával, a Szent Iván Éjre való tekintettel hatalmas örömtüzet gyújtottunk, és a parázsonjárás egyik ritka formáját, a Nap-formájú parázsszőnyegen gyakorolt parázsontáncolást is lehetővé tettük résztvevőinknek! Először a hagyományos, egyéni és páros parázsonjárást gyakoroltuk, majd a körré alakított parázson roptuk a táncot, mind majd a későbbi években oly sokszor megint. Ezen alkalommal volt az első parázsntáncolás ebben a körben!
SUN Firewalking - Nap parázsonjárás
FIREWALKER
1. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TAVASZ - A 2012. tavaszi 4 Évszak Tűzönjárás volt ennek a rendezvénysorozatnak a kezdete. Tündérmesék pedig igazából is vannak! Egy csoport tündérlelkű ember egy erdőszéli tisztáson, dobbal tánccal, énekkel és nevetéssel üdvözölte a tavasz beköszöntét. Olyan jól sikerült mindez, hogy hagyomány teremtődött belőle! Ezen legelső alkalommal, a "Klasszikus kifutó" tűzjárást gyakoroltuk, ami a sokszorozó járások alapja.

Best of 4 Seasons Firewalking

A 4 Évszak Tűzönjárások 6x4x4 képben

A 4 ÉVSZAK TŰZJÁRÁSOK FOLYAMATOSAN
TELTHÁZZAL KERÜLNEK MEGRENDEZÉSRE!
KÖSZÖNJÜK NEKTEK A NAGY ÉRDEKLŐDÉST!

A folyamatosan növekvő érdeklődés és bővülő létszám tükrében bizonyos, hogy a rendezvény Magyarország legrangosabb Tűzjáró eseményeinek egyikévé nőtte ki magát. Különlegessége abban áll, hogy az egyszeri tűzönjárás próbáján túl, lehetőséget nyújt komoly önismereti munkát végezni, azzal, hogy újra és újra segít megfogalmazni és fókuszba hozni mindazokat a célokat és végső értelmet, ami próbára teszi a résztvevők benső világát nem csak egyetlen alkalommal, hanem egymásra épülő módon újra és újra. A kérdést nem könnyű megválaszolni magunkban: Miért méredzkedjem újra és újra egy valóság-próba mérlegén minden negyedévben? Ha úgy érzed tudod, hogy mit akarsz, merre mész, nem érzed szükségét. Ha úgy érzed nem tudod mit akarsz, merre mész akkor meg azért nem. Tehát csak az kúráltatja magát ily módon, aki tudja milyen bajból akar meggyógyulni, vagy aki tudja mi az egészség. Ha nem tudod mi hiányzik, mitől leszel ismét egész és teljes, nem tudsz erőt meríteni bajaidból. Ha nem tudod, merre mész, mit akarsz, akkor valóban mindegy neked merről fúj a szél.

Ezért olyan erős, ezért olyan kegyetlenül reális próbája a 4 Évszak Tűzönjárás a benned élő valóságnak. Teljes és egész vagy-e? Egységben állsz-e önmagaddal és a világgal. Tudod-e honnan jöttél és hová mész! Mikorra eljutsz a 4 Évszak Tűzjárás végén a 12 méteres parázsonjárás gyakorlatáig készen leszel a válasszal. Vagy ha nem leszel készen, nem lesz erőd és bátorságod ezt a tűzpróbát is kiállni, és akkor tudni fogod, hogy min kell dolgoznod magadban még.

Erre hívunk tehát ismét és ismét. Gyere és nézz önmagad tükrébe a Tűz lángjainak táncában! Nevess vagy sírj azon amit látsz, de fény amit benned gyújt, megtisztít biztosan. Így nyered vissza erőd, bátorságod és hatalmad önmagad és világod felett.

Lux Omnia Vincit. Fényeskedjék világosság!

Tűz te gyönyörű, Tűz te megtisztító,
Tűz te gyönyörű, Tűz te megtisztító,
Mindig ég – mindig ég – mindig ég!

Szállj, szállj, mint az ég madara,
Égj, égj, mint a tűz madara,
Mindig égj – mindig égj – mindig égj!


Tarr Bence László - okleveles Tűzönjáró mester

Tűzönjárás

line

Jelentkezés a 4 ÉVSZAK TŰZJÁRÁS SORON KÖVETKEZŐ PROGRAMJÁRA

A 2024. év következő 4 Évszak Tűzönjárása:

2024: A 44. 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS ÉVE!2024. MÁRCIUS 21-22. (csütörtök-péntek)

A nagy érdeklődésre való tekintettel, a 2024. évben a 4 Évszak Tűzönjárás NYÍLT CSOPORTBAN kerül megrendezésre. A rendezvényünkhöz bárki csatlakozhat! A rendezvénysorozat további állomása, az adott évben elköteleződő résztvevők számától függ. Egyébb nyílt csoportos tűzönjárás, évente több alkalommal is megrendezésre kerülhet, ezek időpontját a honlapunkon és a Facebook oldalunkon tesszük mindig közzé. 12 év távlatában, további törekvésünk változatlanul az, hogy minden alkalommal valami teljesen új formában járjuk a parazsat. A 4 Évszak Tűzönjárás rendezvény minden újabb évszakban valóban teljesen új és más!

 

line

firewalkgathering
A Nemzetközi Tűzönjáró Nap parazsa

A rendezvény honlapját a képre kattintva éred el!

4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS

A következő időpont:

2024. MÁRCIUS 21-22. (csütörtök-péntek)

IDE KATTINTVA REGISZTRÁLHATSZ!

Az időpontváltoztatás jogát fenntartjuk!

KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK a HATALMAS ÉRDEKLŐDÉST!
Minden eddigi Tűzönjárás TELTHÁZAS RENDEZVÉNY VOLT!

Nagy örömmel várunk benneteket a 2024. évi rendezvényre is!

line

Jelentkezéseket a 2024. rendezvényünkre fogadunk!

A következő rendezvényünk időpontja:
2024. MÁRCIUS 21-22. (csütörtök-péntek)

KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK a HATALMAS ÉRDEKLŐDÉST!
Minden eddigi 4 Évszak Tűzönjárás TELTHÁZAS RENDEZVÉNY VOLT!

Nagy örömmel várunk benneteket a 2024. 4 Évszak Tűzönjárásra!

SZERETETTEL VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

 

Nagy Ernő H.S.C. - 4 Évszak Tűzönjáró barátunk kedvcsináló filmje egy korábbi rendezvényünkre.


A folyamatos TELTHÁZAS érdeklődésre való tekintettel, kérünk időben jelentkezz!
A részvételi lehetőséget, a jelentkezések sorrendjében tudjuk biztosítani!

reggel 10:00-tól, másnap 14:00-ig.
SZÁLLÁSSAL, 3x-i étkezéssel
Az időpontmódosítás jogát fenntartjuk!

Helyszín: Sarlóspuszta Club Hotel - Tatárszengyörgy
(Festői környezetben, Budapesttől 65km-re (50 perc kocsival )
2375 Tatárszentgyörgy, Sarlóspuszta
Google térkép

A tűzönjárás programja reggel 10:00 órától, kb. 22:00 óráig tart, ez idő alatt csak mérsékelt étkezés illetve sok víz vagy gyógyteák fogyasztása ajánlott. A tűzönjárás programja kötetlen formában, közös feldolgozással zárul. Az esti feldolgozást segíti, ha a résztvevők a helyszínen szállást is foglalnak, de ez nem feltétele a programon való részvételnek.

Korlátozott résztvevői létszám! Természetesen célunk az, hogy lehetőleg minden érdeklődő számára elérhetővé tegyük programunk, de a helyszín adottságai, és a program jellege mégis természetes korlátot szab a résztvevői létszámnak! Ezért a jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk!

A 4 ÉVSZAK TŰZJÁRÁSON való részvétel tiszteletdíja 60.000 Ft
SZÁLLÁSSAL, 3x-i étkezéssel.

vagy 40.000 Ft
SZÁLLÁS NÉLKÜL, 2x-i étkezéssel.

A díj tartalmazza a szállás, az étkzés és a teljes programon való részvételi díjat is!

regisztracio gomb

A csoportos és egyéb kedvezményes befizetés feltételeiről
a regisztrációt követően részletes tájékoztatót küldünk.

Az időpontváltoztatás jogát fenntartjuk!

A 4 Évszak Tűzönjárások mindig TELTHÁZZAL kerültek megrendezésre,
ezért a részvétel a jelentkezés sorrendjében biztosított!

A tuzonjaras.com honlapon közzétett minden szolgáltatásra és tréningprogramra
az alábbi linken elérhető, általános szerződési feltételek vonatkoznak:

NAPKAPU ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Az adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónk itt érhető el:

NAPKAPU ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

line

Tűzönjárás

A TŰZÖNJÁRÁS weboldala:
www.tuzonjaras.com

NAPKAPU Copyright © 2009-2024.
MINDEN JOG FENNTARTVA!

line

backtree
backtree
tuzonjaras gomb
uvegenjaras gomb
nyilvesszotores gomb
teglatores gomb
ijaszat gomb
samandobolas gomb
5 elem gomb

 

backgraphics backgraphics backgraphics backgraphics
backgraphics
 
Papp Norbert festőművész