backgraphics Napkapu backgraphics
backgraphics
menu top
napkapu menu program menu kik vagyunk menu referencia menu kapcsolat menu
menu bottom
back tree
back tree
trening gomb
csapatepites gomb
eloadas gomb
kepgaleria gomb
media gomb
fit gomb

rolunk gomb

 

back tree

AZ "5 ELEM" PROGRAM

- ÖNISMERETI ÉS ÖNFEJLESZTŐ PROGRAM -

line

tűz próba

A TŰZ ELEM MODUL

Legyőzni minden akadályt.

"Az egyensúlyt teremtő megvilágító erő"

A Tűz Elem szenvedélyes, életteli, világosságot hoz életünkbe - külső és belső értelemben egyaránt. Ellentmondásos elem. Felgyújt, energiát ad, de veszélyforrás is egyben. Az ösztönösség eleme.  A tűz elem a Feng Shui-ban a "hír, hírnév" területét uralja.

A Tűz Elem a nyarat szimbolizálja, a legmelegebb évszakot. A meleg forrása, szárító és átalakító energia. Az otthonunkban a tűzhely, kandalló, kazán, kályha szimbolizálja. Színe a piros, égtája a dél.

A tűz elemű emberek sportos alkatúak, forróvérűek, állandóan tevékenykedők, gyors gondolkozásúak. Másoktól is elvárják a maximális erőfeszítést. Ide-oda kapnak, s előfordul, hogy céljaik elérése előtt érdeklődésük kialszik, szenvedélyük másfelé viszi őket. Elégethetik önmagukat.

line

TŰZ ELEM analógiák:

 • Kínai Öt Elem Tan: HUO - A TŰZ a második elem a sorban.
 • Iránya: Dél
 • Folyamata: növekedés
 • Minősége:  száraz, forró, aktív, magasra törő
 • Külső ági képesség: egyensúlyban maradni
 • Belső ági képesség: szerénység és felvilágosultság
 • Évszaka: nyár
 • Napszaka: déli órák
 • Színe: piros, vörös, bíbor, ibolya
 • Íze: erős
 • Érzékszerve: látás
 • Formája: háromszög, hegyes, éles, csúcsos, kúp, gúla, felfelé törő formai struktúrák
 • Anyaga: ember, állat, műanyag
 • Állata: daru
 • Szelleme: Vörös Főnix
 • Bolygója: Mars 
 • Trigram: Li
 • Szám: 9

line

A TŰZ ELEM ERŐPRÓBÁJA

Tűzönjárás

TŰZÖNJÁRÁS

HATÁROK és FÉLELMEK ÁTLÉPÉSE

A TŰZÖNJÁRÁS egyetemes emberi hagyomány, olyan önismereti és önfejlesztő eszköz, amely évezredek óta segít bennünket ráébredni valódi természetünkre, rejtett képességeinkre. A világ népei minden korban és minden földrészen gyakorolták, a skandináv Vikingektől, a Szamoai Polinézeken, az afrikai Szánokon, és a krétai Görögökön át, az ősi Magyarokig. Csak a középkori Európából veszik ki ez a hagyomány, csakhogy a XX. század végén letisztult, a modern ember számára is könnyen befogadható formában újjászülethessen.

A görög mítoszok szerint a tűzet, maguktól az istenektől hozta el számunkra Prométheusz, hogy mi emberek, életünk jobbítására, minden tudomány és bölcsesség forrásaként használhassuk. A tűzzel való kapcsolatunknak köszönhetjük emberi mivoltunk, civilizációnk és kultúráink születését. A TŰZ éppen ezért mindenütt annak a teremtő őserőnek az egyetemes jelképe, ami lényünket a legjobban tükrözi, és aminek éltető ereje minden élet forrása.

Az első számú tűz az ember életében a Nap. Általa születik és él minden. Nélküle 8 perc alatt megszűnne minden élet a Földön. A Nap tüze éppen ezért minden hagyományban a lélek tüze is egyben. Lelkünk mélyén ezért is vonzódtunk hozzá. Ott él testünkben, mozgatja, működteti, és elevenné teszi azt.

tűzönjárás

A TŰZÖNJÁRÁS PROGRAMRÓL RÉSZLETESEN
(Kattints a képre!)

line

A TŰZÖNJÁRÁS nem egyszerű erőpróba. Célja és értelme az, hogy általa, gyakorlati oldalról tapasztalhassuk meg, mit jelent saját határaik kitágítása, átlépése. Olyan alternatív önfejlesztő módszer, melynek szemléletformáló hatása bizonyíthatóan eredményesebb életvezetési stratégiákat szül.

A TŰZÖNJÁRÁS önismereti és önfejlesztő program abban nyújt bizonyított segítséget:

Hogy újrakeretezzük önmagunkban a lehetséges és a lehetetlen határait, feltárva és megértve gondolkodásmódjuk paradigmáit, és teljesítőképességük határainak kapcsolatát.

A TŰZÖNJÁRÁS, tudati elvárásainkkal való szembesülés gyakorlati próbája. Ahhoz, hogy sértetlenül átsétálhassunk a 700-800 C° fokos parázson, szembe kell néznünk benső világunk hiedelemrendszerével. A hangsúlyozottan önismereti program során alkalmazott gyakorlati módszerek segítenek abban is, hogy rossz beidegződéseinket, szokásainkat letegyük, valamint megerősítsük célkitűzéseinket, elhatározásainkat. A tűzönjárás minden komoly változtatás megerősítő eszközeként is hatékony, hiszen közvetlenül a tudattalan rétegeire hat, amely garantálja a hosszú távú hatás beépülését.

Az önismereti foglalkozás keretén belül, segítséget kapunk egy pontosabb én-térkép felrajzolására: hol lakik bennünk a félelem és a szorongás, az ismert és az ismeretlen. Ennek legyőzéséhez nyújt hathatós segítséget a program, hiszen közvetlen eszközökkel segítünk résztvevőinknek összekapcsolódniuk belső rejtett erőforrásaikkal, a bennünk lakó „rejtett” erő felébresztésével. A program fontos elemeként kerülnek megfogalmazásra és megerősítésre a személyes célkitűzések, amelyet a tűzönjárást megelőzően intenzív csoportos mozgás-meditációval mélyítünk el.

NAPKAPU Copyright © 2009-2016.
MINDEN JOG FENNTARTVA!

line

backtree
backtree
tuzonjaras gomb
uvegenjaras gomb
nyilvesszotores gomb
teglatores gomb
ijaszat gomb
samandobolas gomb
5 elem gomb

 

backgraphics backgraphics backgraphics backgraphics
backgraphics
 
Papp Norbert festőművész